Winkelmand
  • Gratis verzending

  • Geschikt voor elk type woning

  • Onderhoudsvrij

  • 15 jaar garantie

Kalkaanslag

Kalkaanslag

Wat men kalk noemt in “hard” kraanwater is opgelost calciumwaterstofcarbonaat (en magnesiumzouten). Wordt het water gekookt, dan ontleedt het waterstofcarbonaat ion in kooldioxide, water en een carbonaat-ion, waardoor de oplosbaarheid afneemt, en slaat het calciumcarbonaat neer of zet zich af aan wanden. In het laatste geval ziet men dit bij de hete delen van een pan of de verwarmingselement van een waterkoker. Deze vorm van calciumcarbonaat wordt kalkaanslag of ketelsteen genoemd.

Als de moduleopstelling correct geplaatst is begint eerst het “schoonmaakproces” – dwz de recent ontstane uitgekristalliseerde kalk in buizen en op warmte elementen van apparatuur wordt als het ware “losgeweekt” en komt als poeder (in kalkvorm) met het spoelwater mee.
Dat zou in de beginperiode zelfs tot iets meer kalkafzetting op de zichtbare delen kunnen resulteren. (deze losgekomen kalk is overigens gemakkelijker weg te vegen).
Dit verloop kunt u zien in de bijlage “kalkafzetting” – dit geeft het resultaat van een gemiddelde reinigingsperiode weer – zie bijlage “Kalkafzetting”.

Zelfs bij (vrijwel) nieuwe panden (al vanaf 1 tot enkele dagen in gebruik) is de kalkafzetting in relatief nieuwe waterbuizen extreem groot. Dit komt doordat de kalk zich vele malen sneller afzet op metalen en kunststof oppervlaktes dan op reeds bestaande kalkafzetting.
Daarnaast kan bij wat oudere panden de oude kalklaag behoorlijk vastgekoekt zitten, en heeft het losweken daarvan ook tijd nodig – vandaar dat een ruime reinigingsperiode vereist is om tot duidelijk (maximaal) effect te komen.

Afhankelijk van oa. waterhardheid, waterverbruik, watersamenstelling, reeds bestaande kalkafzetting, oude of nieuwe leidingen heeft dit schoonmaakproces dus enige tijd nodig.
Meestal is een gebruiksperiode van 4 – 6 maanden voldoende om tot een goed zichtbaar/meetbaar resultaat te komen, soms is een iets langere periode nodig om tot een uiteindelijk resultaat te komen.
Als alle oude kalkresten uiteindelijk weg zijn, is het leiding stelsel en de apparatuur inwendig schoon, en blijft het schoon.

Na plaatsing van het antikalksysteem lost bestaande kalk geleidelijk op. Dit kan in de beginfase een lichte toenamen van kalk betekenen.


Werking van Fysieke Water Behandeling 

Het antikalksysteem genereert zgn. “kiemkristallen” die heterogeen van structuur zijn, gezamenlijk een groot oppervlakte hebben en hebben de eigenschap dat ze zich gemakkelijk laten meevoeren met het water. Ze hechten niet op de wanden van leidingen en/of toestellen die in de waterinstallatie voorkomen.
In water wat behandeld is met een antikalksysteem vormen zich geen harde afzettingen op wanden, kleppen e.d., maar verdere afzetting vindt plaats op de aanwezige kiemkristallen. Oude bestaande afzettingen worden langzaam in de tijd afgebroken.
Schone leidingen, goed werkende kleppen, warmtewisselaars e.d. verlengen de levensduur van uw installatie aanzienlijk, verder zorgen ze voor lagere energie- en onderhoudskosten.

Technologie

Het systeem wordt geïnstalleerd aan de buitenzijde van de leiding waardoor het te behandelen water stroomt. Dit op een plaats in het proces voordat de problemen van harde aanslag ontstaan.

Het zeer sterke, dynamische magnetische veld veroorzaakt potentiaal verschillen in het water, welke zorgen voor een zeer effectieve behandeling van het water
Dit zorgt voor een verstoring in de structuur van het water dat door dit veld stroomt.

Hieronder een foto van de resultaten zonder/met behandeling met het antikalksysteem:

U weet dat, wanneer u twee magneten met dezelfde polen tegen elkaar probeert te houden, ze elkaar afstoten. Door het sterke magneetveld van het AlpinPro® Antikalksysteem worden alle calcium- en magnesiumdeeltjes negatief geladen en stoten ze elkaar af. De kalkdeeltjes blijven ‘zweven’ en zetten zich niet vast op de leidingen. Nadat het water langs de magneet is gepasseerd, blijft deze lading ongeveer 70u op 100% actief.

Anders geformuleerd betekent dit dat de kristalstructuren van calciumcarbonaat (CaCO3) niet meer als calciet worden gekristalliseerd, maar wel als aragoniet. Deze laatste kristallen zijn dichter en harder van structuur, maar merkbaar beter oplosbaar in water. De samenstelling van het water verandert dus niet.
Het grote voordeel is dus dat er geen ‘gezonde’ elementen aan uw (drink)water onttrokken worden en er ook geen schadelijke stoffen aan worden toegevoegd.
Nog een groot voordeel is dat ook oude, bestaande kalkaanslagen in uw leidingen en op de warmte- elementen van dure apparatuur zoals vaatwasser, wasmachine, combi-cv, quooker etc. geleidelijk aan afgebroken tot een fijne poedervorm en zo afgevoerd met het spoelwater zonder verstoppingen te veroorzaken.

Alles wordt schoon en nieuwe kalkvorming krijgt kans meer.

Hoe werkt het AlpinPro® Antikalksysteem – en welke effecten heeft het.

Blijft de kalk in het water aanwezig? Jazeker, de gezonde kalk blijft aanwezig.
Allereerst: de CA++ ionen en CO3– ionen die in het water aanwezig zijn, zullen de neiging hebben elkaar aan te trekken, om zo het stabiele molecuul CaC03 (Calciumcarbonaat) te vormen.
Met andere woorden: kalksteen.
Ter hoogte van een geplaatst AlpinPro® Antikalksysteem zal het water in spiraalvorm langs het uitgebalanceerde sterke magneetveld stromen.
Dit gebeurd op een zodanige manier dat de richting van het unieke magnetisch veld van het AlpinPro® Antikalksysteem loodrecht op de richting van het water staat.
De positie en het unieke uitgebalanceerde nano-flux magneetveld van het AlpinPro® Antikalksysteem bereikt op dat moment zijn maximum, en geeft voldoende power om
al het langsstromende water voldoende behandeling mee te geven.

Het molecuul CaCO3 ondergaat een verandering in zijn kristallijne structuur tijdens het passeren van het speciale magnetische veld van het AlpinPro® Antikalksysteem.
Het resultaat is dat de structuur tussen de Ca++ ionen en CO3– ionen wordt gewijzigd.
Of simpel gezegd: ze komen in een andere stand ten opzicht van elkaar te staan.
Het molecuul CaCO3 kristalliseert zich niet meer in de vorm van harde kalk maar in de vorm van aragoniet (structuurloos, amorf poeder, zwevend), dat makkelijk met het water mee stroomt.
Conclusie: Aan de samenstelling en kwaliteit van het water verandert niets.
Alleen de moleculaire structuur van de kalk is gewijzigd!

Kranen: Bij controle zult u merken dat filters en douchekranen kalkvrij worden.
Regelmatig het uiteinde van de kranen en sproeiers afborstelen of reinigen met zeep – dit om te verhinderen dat, bij het volledig drogen,
het losse kalkpoeder aan de onderkant blijft kleven.

Douchewanden: Reinig na gebruik uw wanden. Vaak helpt het om de wand even met koud water te spoelen, zodat ook zeep- of shampoo resten wegspoelen.
U zal merken dat dit amorf poeder zeer gemakkelijk te verwijderen is.

Snelkokers – waterkoker: Vul deze apparaten enkel en alleen met behandeld kraanwater en u zal merken dat de bestaande kalk begint op te lossen.

Koffiezetapparatuur: Het reservoir moet steeds gevuld zijn met behandeld kraanwater, zelfs na gebruik.

Wasmachines: Geen anti-kalkproducten meer toevoegen. Gebruik fosfaatvrije waspoeders. Bestaande kalkaanslag zal ook van het element verdwijnen.

Vaatwasmachines: Toevoegen van zout (broxo) is niet meer nodig.

Elektrische boilers: Bij aangekalkte boilers zal de kalk van het warmte element loskomen en met de waterstroom afgevoerd worden.

Zin en onzin over magneet antikalksystemen

Er zijn aanbieders van magneten die met veldsterktes “gooien”.
Als je vervolgens wat speurwerk doet blijkt dat men magneetjes gebruikt die qua veldsterkte nog zwakker zijn dan een luidsprekermagneet.

Het “gevaar” zit hem in de illusie die men wekt, dat de veldsterkte van de magneet het effect van het Antikalksysteem bepaalt – niets is minder waar.

De veldsterkte is absoluut niet doorslaggevend – dat is slechts een “klein” onderdeel van de totale werking, en dan is het nog maar de vraag of die sterkte alle effecten geeft die je van een solide antikalksysteem mag verwachten. Deze veldsterkte informatie is dus niet relevant – en om ongewenste “vergelijking” te voorkomen, is het niet verstandig om op basis van “zomaar een getal” een conclusie te trekken.

U kunt het vergelijken met een Formule 1 bolide – de auto met de hoogste topsnelheid zou toch altijd als 1e moeten eindigen, als we de redenatie van vergelijking volgen. Toch spelen er zeer veel andere factoren – zoals down-force, side-force, grip, rolling etc. etc. (naast natuurlijk een goede coureur…) mee om uiteindelijk als beste te finishen.

Zo dus ook met een antikalksysteem op magneetbasis.

Als het alleen zou afhangen van de veldsterkte zou het gemakkelijk zijn – we plaatsen een super sterke (evt. elektro) magneet, en het beste antikalksysteem is daar.

Dus niet: er zijn veel meer andere factoren die uiteindelijk bepalen of het antikalksysteem het gewenste effect (zacht water – geen kalkafzetting – oplossen van bestaande kalk etc).
geven.

Wij hebben in onze jarenlange vanaf 1992, (door)ontwikkeling met ons systeem veel onderzoek gedaan en unieke technieken ontwikkeld, en maken naast de Nano-flux Technology oa.
gebruik van het V-Logic System™, V-shape System™, OPT Technology™, MPS Technology™, PFI Technology™, AVC Technology™, APIT Technology™, FTT Technology™.
Zo zijn en blijven we uniek – niet te evenaren, blijven we de pole-position behouden en finishen als 1e!